Trouwringen
Lifestyle

Internationale huwelijksgewoonten: zo trouwen mensen in Italië

Als we aan Italië denken, denken we vaak aan lekker eten, romantiek, zuiders temperament en “La Dolce Vita”. Vandaag willen we een kijkje nemen in de huwelijksgebruiken in Italië en kijken of de genoemde kenmerken ook terugkomen in Italiaanse bruiloften.

Het huwelijk vindt plaats op zondag

Volgens de Italiaanse traditie zou de huwelijksceremonie op een zondag moeten plaatsvinden. Vieren op een vrijdag of dinsdag zou daarentegen ongeluk brengen, en advent en vasten worden ook vermeden. Zaterdag wordt traditioneel overgelaten aan weduwen die een nieuwe liefde hebben gevonden en opnieuw zijn getrouwd. Wat dragen de bruid en bruidegom op een Italiaanse bruiloft? De dag voor de bruiloft kleedt de bruid zich traditioneel in groene kleding, want groen staat in Italië voor vruchtbaarheid. Tijdens de bruiloft draagt ​​de bruid een witte trouwjurk en een sluier, zoals in Nederland, terwijl de bruidegom in een pak verschijnt.

In Italië is de sluier een teken van de onschuld van de bruid. Dit duurt echter niet altijd lang, want het zou geluk moeten brengen als de sluier tijdens de bruiloft scheurt. Een andere traditie is om geen gouden sieraden te dragen tijdens de huwelijksceremonie, omdat dit ongeluk brengt. In Italië wordt de trouwring, in tegenstelling tot Duitsland, aan de linkerhand gedragen.

De Italiaanse trouwdag

Het Italiaanse huwelijksfeest begint meestal vroeg in de ochtend met het kerkelijk huwelijk. Er zijn twee verschillende gebruiken voor de bruid en bruidegom op weg naar de kerk: of de vader leidt de bruid afzonderlijk van de bruidegom naar de kerk, of het bruidspaar loopt samen en moet obstakels overwinnen die door buren en vrienden zijn gecreëerd. Deze gewoonte is bedoeld om te laten zien of het paar samen moeilijke tijden doorkomt.

Terwijl in Nederland op vrijgezellenfeesten al genoeg borden kapot worden gegooid, is in Italië een glas of vaas voldoende, die na de bruiloft door het pasgetrouwde stel kapot wordt gemaakt. Het aantal scherven zou de gelukkige huwelijksjaren voorspellen. Na de ceremonie is er, net als in Nederland, een uitgebreid menu, dat kan bestaan ​​uit maximaal tien gangen.

Bij Italiaanse huwelijksfeesten worden spelletjes meestal vermeden en zijn de gasten meer bezig met het vragen van het paar om te zoenen: elke keer dat de gasten “Bacio!” roepen, moeten de bruid en bruidegom kussen. Het is echter noodzakelijk dat de kus overtuigend is in lengte en passie, zodat de gasten eerst tevreden zijn, totdat de bruid en bruidegom worden uitgenodigd voor de volgende kus.

Als je overigens op zoek bent naar trouwringen met Italiaanse flair, kijk dan eens op 123gold.