Blijdorp
Lifestyle

Dierentuin Rotterdam met kinderen

Vanmorgen zijn we op pad gegaan om de dierentuin van Rotterdam te bekijken. Hoewel we er kunnen rijden, en waarschijnlijk in de toekomst zullen doen, zijn we vandaag naar het treinstation van Delft gefietst en hebben we bus #40 genomen (de lokale busorganisatie heet: RET). De bus duurt ongeveer 30 minuten en zet je af op minder dan een blok van de nieuwe hoofdingang van de dierentuin. (Parkeren kost normaal €8, maar met een seizoenspas zakt het naar €5.) Je kunt een schattig kinderwagentje huren voor €2.5, maar let op, de kinderwagen is maar een eenzitter. We kozen voor een drager en lieten H lopen. Als ik ga rijden, neem ik onze kinderwagen met twee plaatsen mee. Let wel, de Rotterdam Zoo is eigenlijk dichter bij ons huis dan de Cheyenne Mountain Zoo bij ons huis in Colorado was!

Dierentuin Rotterdam is zonder twijfel een van de beste dierentuinen waar ik ben geweest. De dieren zijn dichtbij en worden vanuit meerdere standpunten aangeboden. Er is hier zoveel te zien dat we niet in staat waren om het allemaal te zien tijdens ons ochtendbezoek. (Daarom hebben we seizoenspassen!)

Wat moet je zien?

GORILLA BOKITO

De meest (in)beroemde inwoner van Blijdorp is Bokito, de gigantische zilverruggorilla die in 2007 over het kanaal wist te springen en uit zijn hok brak om een ​​vrouwelijke bewonderaar te grijpen die hem dagelijks bezocht. Binnen kun je Bokito en zijn familie op veilige afstand bekijken door kleine kijkgaatjes.

AMAZONICA

Zodra je de ballonachtige koepel binnenstapt, weet je dat je in een regenwoud bent. De fruitige, zware geur, de vochtige atmosfeer, de weelderige groene planten… En overal vlinders. Ze zitten stil hoog in de bladeren, of fladderen naar beneden om van plakjes fruit te eten. De poppen komen uit Costa Rica en worden uitgebroed in Blijdorp.

IJSBEREN

IJsberen in dierentuinen kunnen een nogal tragische aangelegenheid zijn, opgesloten in kleine hokken, zonder ijs te zien. In Blijdorp heeft dit gezin van drie veel ruimte en een geweldig uitzicht over de stad in deze meest recente uitbreiding van de dierentuin. Bekijk in het gebouw de majestueuze gratie van deze omvangrijke beren wanneer ze in het water zwemmen.

ZWARTE EN ROZE OLIFANT SHREW

Dit is een wezentje dat je waarschijnlijk nog niet eerder hebt gezien: een vreemde combinatie van een muis op hoge poten met een slurf, bruinrood vooraan en zwartblauw achteraan. Hij heeft dezelfde voorouders als de olifant, maar is niet groter dan een hand. Vind het naast de krokodillen en in de buurt van de stokstaartjes in de sectie Afrika.

OCEANIUM

U hoeft niet te gaan duiken als u door de Atlantische Oceaan kunt wandelen. In het Oceanium van Blijdorp slingert een tunnel zich een weg door het aquarium. Kijk hoe haaien, roggen en zelfs zeeschildpadden recht boven je hoofd zwemmen. Ga zitten en stel je voor een paar minuten voor dat je Jacques Cousteau bent…

Korting

Wie wil er nu geen korting? met deze kortingskaart van nappas kun je korting dierentuin rkijgen op diverse dierentuinen in Nederland.

Diergaarde Blijdorp, Blijdorplaan 8 +31 (0)10 443 14 95 http://www.diergaardeblijdorp.nl