Woonkamer
Wonen

Geniet van het buitenleven

“Oh ja…” hoor ik mezelf de afgelopen dagen steeds weer zeggen als ik naar buiten kijk. Hoe fijn zou het zijn om buiten in mijn buitenkamer van de koffie te genieten, ’s ochtends naar de vogels te luisteren en weer naar binnen te gaan voordat ik aan mijn bureau plaatsneem. Naar mijn mening is er geen betere en meer ontspannen manier om in de stemming te komen voor de dag.

Maar mijn geduld wordt de laatste meters op de proef gesteld – in ieder geval hier in Noord-Duitsland. Week na week dacht ik dat we langzaam op het laatste rechte stuk waren en dan doet april zijn reputatie echt eer aan. Het is stormachtig, koud, regenachtig – echt ongemakkelijk! Volgens meteorologen is het de koudste (en naar mijn mening de meest oncomfortabele) april in 40 jaar. Ik ben in ieder geval niet de enige met mijn subjectieve gevoelens.

Dus als de afgelopen lente me één ding heeft geleerd, is het dat het echt zinvol is om af te wachten en te zien voordat je gaat tuinieren tot de ijsheiligen – hoe moeilijk het ook is. Want ik herinner me nog goed dat vorig jaar in april onder het genot van een lekkere gin & tonic op het terras ineens de zin “Vaarwel winter, hallo lente!” door mijn hoofd schoot. De dagen ervoor had ik gretig een pelgrimstocht gemaakt naar de tuincentra – waarbij de zomerse temperaturen dagenlang aanhielden – om mijn plantenbakken te planten en het voor ons mooi te maken op het terras. En toen sloeg de late vorst weer genadeloos toe! In 2 stappen naar een gezellige buiten woonkamer Ik doe dit jaar dus alles anders en gebruik de tijd om in alle rust mijn buitenhuiskamer in te plannen. Met deze 5 stappen creëer ik mijn buitenoase van welzijn:

Voorjaarsschoonmaak op het terras – de basis voor de oase van welzijn

In april geef ik ons ​​houten terras altijd een voorjaarsschoonmaak om de sporen van de winter te verwijderen. Want in de afgelopen maanden hebben zich behoorlijk wat stenen, bladeren en groenafzettingen opgehoopt. Hiervoor veeg ik eerst het terras aan zodat het grofste vuil kan worden losgemaakt. Daarna maak ik het terras grondig schoon. Dit werkt het beste en het meest milieuvriendelijk met een borstel, water en groene zeep. Hetzelfde doe ik met de verzorging van onze teakhouten meubelen. Ik sta er elke keer weer versteld van hoe mooi de meubels en het terras er na het schoonmaken weer uit zien. Ook controleer ik de plantenbakken op vorstschade en schrob alles weer groen. Als alles blinkt, is het zwaarste werk al gedaan en kan ik me aan de mooie dingen wijden – het inrichten van onze buitenwoonkamer.

Zet ​​loungemeubilair op – voor stijlvol comfort

Wat zou een woonkamer zijn zonder een fijne bank om onder weg te kruipen? Voor de buitenwoonkamer zijn er stijlvolle loungemeubels met royale kussens. Zodra we wegzakken in de weelderige kussens, wijzen de tekenen op ontspanning. Dit wordt mogelijk gemaakt door duurzame, weerbestendige materialen zoals teak en hoogwaardig koordgaas, roestvrij staal, kunsthars of aluminium, die op vele manieren kunnen worden gecombineerd en zorgen voor maximaal comfort. Loungemeubels toveren terras, balkon en tuin om tot een groene oase van welzijn waar we ons in de buitenlucht kunnen vermaken. Een favoriete plek waar we kunnen ontspannen onder de zon met een aangename lezing of een verfrissend drankje. Bank en bijzettafels maken de elegante loungeruimte compleet en combineren functionaliteit met comfort. Ze creëren ruimte voor handige en decoratieve rekwisieten binnen handbereik. Want zonneschijn, lekker zitten, een zomers drankje, aangevuld met een paar lekkere kleine dingen en afgesloten met gesprekken met vrienden en familie zijn voor mij de ingrediënten voor een geslaagde dag of avond in een ontspannen sfeer. En nu de kers op de taart voor een ontspannen samenzijn: Veel kussens!