sapcentrifuge
Eten

Hoeveel watt heeft een sapcentrifuge nodig?

Een vers sapje uit de sapcentrifuge is niet alleen lekker, maar ook rijk aan natuurlijke vitamines. In tegenstelling tot vers sap uit de supermarkt is het ongepasteuriseerde sap gewoon onverslaanbaar qua versheid. De laatste jaren zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in en geïnformeerd over het onderwerp juicers. Niet weinigen vragen zich af hoeveel watt een juicer eigenlijk nodig heeft?

Laten we voorop stellen dat een sapcentrifuge wat anders is als een citruspers, waarmee je alleen citrusvruchten uit kunt persen.

Hoeveel watt heeft een sapcentrifuge nodig?

Een in de handel verkrijgbare sapcentrifuge maakt gebruik van de zogenaamde centrifugaalkracht. Vergelijkbaar met het centrifugeren van een wasmachine, wordt de gekneusde fruitmassa naar buiten gedrukt tegen een zeef, waardoor het sap als het water uit het wasgoed door de trommel van de wasmachine kan stromen. Hoe meer toeren per minuut er in een centrifugeercyclus worden gebruikt, hoe droger het wasgoed na het centrifugeren zal zijn. We brengen nu hetzelfde concept over naar de sapcentrifuge en zien dat ook hier een hoger aantal omwentelingen meestal leidt tot een hogere sapopbrengst.

Als je ingaat op de vraag hoeveel watt een juicer nodig heeft, dan kun je het beste uitgaan van de prestaties van het betreffende apparaat. Mijn persoonlijke ervaring is dat je een sapcentrifuge moet kiezen met een wattage van minimaal 350 watt. Omdat apparaten in het lagere prijssegment ook een schakelaar met twee vermogensniveaus hebben, kun je het beste altijd het hogere vermogen van het betreffende model gebruiken voor een apparaat met een laag wattage, bij het persen van fruit of groenten. Zorg er ook voor dat je bij het juicen met een sapcentrifuge met een laag wattage zo min mogelijk druk uitoefent op de in het apparaat ingebouwde rasp.

Zo krijg je zelfs met een sapcentrifuge met een lager wattage een hogere sapopbrengst door de hoogst mogelijke snelheid aan te houden. Bij duurdere apparaten vanaf 500 watt kunt u, afhankelijk van persoonlijke smaak en sapconsistentie met zacht fruit, ook de eerste van de twee vermogensniveaus voor het maken van sap kiezen.